Η Λέσχη γκολφ Κρήτης

Η Λέσχη γκολφ Κρήτης

Το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα, τo Crete Golf Club, ένα διαμάντι για τον Αθλητισμό και το Τουρισμό της Κρήτης που σέβεται και προβάλλει το περιβάλλον, είναι  πλέον πραγματικότητα. Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή αγιασμού το Crete Golf Club, το όνειρο όσων άμεσα η έμμεσα ασχολούνται με τον τουρισμό στη Κρήτη και των μετόχων της ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ ΑΕ, ξεκίνησε την λειτουργία του, προσθέτοντας στο νησί ένα σοβαρότατο συγκριτικό πλεονέκτημα τουριστικής υποδομής.

Το Crete Golf Club, που βρίσκεται στη Χερσόνησο σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Κρήτη και αποτελεί επένδυση ύψους 5 δισ. δρχ.

Το γήπεδο καταλαμβάνει συνολική έκταση 720 στρεμμάτων και έχει 18 διαδρομές (οπές). Κάθε διαδρομή έχει γίνει με τρόπο ώστε να εναρμονίζεται με το υπάρχον τοπίο, μεγάλες εκτάσεις έχουν παραμείνει άθικτες, ενώ η θέα που προσφέρει είναι εκπληκτική. Παράλληλα, έχουν χρησιμοποιηθεί μέθοδοι και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον όπως η μέθοδος επεξεργασίας του ύδατος.

Το γήπεδο είναι τύπου «Desert Golf», (δηλ. σε φυσικό περιβάλλον) σχεδιασμένο σε διεθνή πρότυπα της PGA, ώστε να πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις των golfers και να είναι κατάλληλο για τη  διεξαγωγή διεθνών τουρνούα. Βασική αρχή της φιλοσοφίας του σχεδιασμού του υπήρξε η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση των τυπικών χαρακτηριστικών του τοπίου της Κρήτης.

Διεύθυνση:
Λιμένας Χερσονήσου – Ρούσσος Λάκκος, Τ.Κ. 70014
Χερσόνησος, Κρήτη
Τηλέφωνο:  28970 26000